27 Aralık 2013 Cuma

Bilal Erdoğan kayıplara karıştı

Bilal Erdoğan kayıpbilal erdoğan, emniyet, muammer akkaş, polis, recep tayyip erdoğan, rüşvet, savcı, türgev, usulsüzlük, yolsuzluklara karıştı
Bilal Erdoğan kayıplara karıştı

Devlet krizine neden olan 100 milyarlık 'ikinci yolsuzluk' dosyasında adı geçtiği iddia edilen Bilal Erdoğan kayıplara karıştı. Bilal Erdoğan'ın pasaportsuz geçiş yapılabilen Batum'dan ülkeyi terk ettiği ileri sürülüyor.



Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet operasyonunun ardından gelen ikinci dev dalgada adı geçen Başbakan Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan kayıplara karıştı.

İstanbul'dan “Artvin'e gidiyorum” diyerek ayrıldığı belirtilen Bilal Erdoğan'ın, pasaportsuz geçiş yapılabilen Batum'dan sınırı geçtiği ve ülkeyi terkettiği iddia ediliyor.

Bilal Erdoğan'ın, Ergenekon savcılarından Muammer Akkaş'ın hazırladığı ve 100 milyar dolarlık yolsuzluğa dair dosya çerçevesinde gözaltına alınmasının istendiği bildirilmişti. Bilal Erdoğan'ın, aile vakfı TÜRGEV yoluyla birçok imar yolsuzluğunun odağında bulunduğu iddia edilmişti. Organize Şube ve Mali Şube'nin tayin furyası ile dağıtıldığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü, savcılığın verdiği 'gözaltı' listesine rağmen operasyonu başlatmamış, bu da devlet krizine yol açmıştı.

POLİS SAVCIYA DİRENİYOR
Önceki gün savcılığın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne 'gözaltına alınması' talimatıyla gönderdiği listede önemli isimlerin yer aldığı iddia edilmişti. Aksaray Valiliği'nden İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Selami Altınok ise bu talimatın başsavcılıktan gelmesi gerektiği bahanesiyle operasyonu başlatmamıştı. Devlet krizine yol açan bu uygulama sonucu operasyon zamanında başlatılamazken, dosyada yer alan en önemli isimlerden biri olan Bilal Erdoğan'ın yurtdışına çıktığı iddia edildi.

ENGELSİZ GEÇİŞ KAPISI
Bilal Erdoğan'ın yakın çevresine TÜRGEV'in yurt yaptırdığı Artvin'de bir dizi temasta bulunacağını söylediği öğrenildi. Artvin'e giden Bilal Erdoğan'ın, pasaportsuz geçiş yapılabilen Batum sınır kapısından önce Gürcistan'a, buradan da hava yoluyla başka bir ülkeye gittiği iddia ediliyor.

Bilal Erdoğan’ın kaçtığı iddiasını dün DSP Genel Başkanı Masum Türker, canlı yayın ekranlarından da dile getirdi.


Savcı Muammer Akkaş'ın Bilal Erdoğan'a gönderdiği çağrı kağıdı.
Sebep: Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve kurulan örgüte üye olmak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu güne değin en çok tıklanılanlar