23 Aralık 2013 Pazartesi

En tepede "O" var. Yolsuzluk ve rüşvet zincirinde bütün yollar Başbakana çıkıyor.

ali ağaoğlu, bakan çocukları, halkbank, muammer güler, recep tayyip erdoğan, rıza sarraf, rüşvet, usulsüzlük, yolsuzluk
Yolsuzluk ve rüşvet zincirinde bütün yollar Başbakana çıkıyor. 



Yolsuzluk ve rüşvet zincirinde bütün yollar Başbakana çıkıyor. 

***


Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ortaya çıkan kirli fotoğraf, Erdoğan’ı teğet geçmiyor. 4 bakanının, bu karanlık işleri Erdoğan’dan habersiz yürüttüğü tezi zaten yeterince zayıfken, Başbakan’ın bu kirli çark ile belirgin birçok bağlantısı var


Cemaatin düğmeye basmasıyla başlayan büyük yolsuzluk/ rüşvet operasyonunun yurt içi ve yurt dışındaki yankıları sürüyor. Operasyonun ‘kirli tezgah’ olduğunu söyleyen ve yargılama süreci devam etmesine rağmen, ortaya saçılan belge/dökümanları iftira olarak niteleyen Başbakan Tayyip Erdoğan, kirli tablonun neresinde? Baş yardımcılarının ve yandaş kalemlerin “Bakanlar bu yolsuzlukları yaptıysa bile Erdoğan’ın haberi yoktu” tezini, Erdoğan’ı soruşturmaya bağlayan başka ayrıntılar çürütüyor. İşte “Bizim alnımız ak” diyen Başbakan’ın soruşturmaya bağlandığı noktalar:

SARRAF İLE BİRLİKTE PROTOKOL

Yolsuzluk soruşturmasının en kilit ismi, İran asıllı ‘iş adamı’ Rıza Sarraf, sadece dosyaya adı giren 4 bakan’a yakın değildi. Altın kaçakçılığı, kara para aklama, hayali ihracat alanlarında uluslararası alanda nam salan Sarraf, Erdoğan’ın yakından tanıdığı bir isimdi. Fotoğrafta; İran-Türkiye doğalgaz-altın ticaretinin Türkiye’deki kilit adamı ve Maliye’nin ‘hayali ve kaçak ihracattan’ izlediği Sarraf’ın Toplu Konut İdaresi’nin yaklaşık 1 yıl önceki bir açılışında protokolün en önündeki VİP konuklardan olduğu görülüyor. Başbakan Erdoğan, bu karanlıklar prensine sadece birkaç sandalye uzakta.. Sarraf, Erdoğan’ın bilgisi ve koruması altındaydı.

HALKBANK DEĞİL TAYYİPBANK!




ABD ambargosunu delmek için İran-Türkiye arasında doğalgaz-altın ticareti yapılmasını Başbakan Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecat birlikte kararlaştırdılar. Bu işleri ABD denetim sistemi dışındaki tek banka olan Halkbank üzerinden yürüttüler. Rıza Sarraf’ın Halkbank bağlantılı yürüttüğü tüm işler, Maliye Bakanlığı ve Erdoğan’ın bilgisi dahilinde yapıldı.

O ‘ALTIN UÇAĞA’ VİZE VERDİ

Rıza Sarraf’ın İran’daki ortağı Babek Zencani. Zencani’nin Türkiye’de uçakta yakalanan 1.200 ton kaçak altını Sarraf’ın devreye girmesi ile Dubai’ye uçuruldu. Uçuş iznini Zafer Çağlayan’ın sağladığı ve buna karşılık 100 milyon dolar rüşvet döndüğü, Sarraf’ı tutuklatan iddialar arasında. Uçuş izninin Başbakan Erdoğan’ın bilgisi olmadan verilmesi mümkün değil.

SARRAF-GÜLER BAĞINI BİLİYORDU

Rıza Sarraf, Erdoğan’ın tüm bakanları ile yakın ilişkide. İçişleri Bakanı Muammer Güler ve evinden 6 kasa çıkan oğlu Barış Güler, hayali ihracat ve kaçak altın işlerinin odak noktasında. Baba Güler, Sarraf’a ve istediklerine TC kimliği ve koruma sağlıyor. Sarraf’ı izleyen bir polis müdürünü sürüyor. Tüm kabine ile birlikte Başbakan Erdoğan da Güler-Sarraf ilişkisini yakından biliyor.

AĞAOĞLU’NUN ‘BÜYÜK PATRONU’

Yolsuzluk operasyonunda gözleri üzerine çeken iş adamı Ali Ağaoğlu da Erdoğan’a çok yakın. Savcılıktaki yolsuzluk dosyasında yer aldığı öne sürülen bazı telefon konuşmalarına göre Ağaoğlu, İstanbul’daki Zorlu Center ve Bakırköy’deki bir projesi için yasa dışı imar iznini, bizzat ‘büyük patron’ diye seslendiği Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla koparıyor. Buna karşılık Başbakan’ın oğlu Bilal’e ve kızı Sümeyye’ye Zorlu Center’de 3 dükkan veriliyor. Ağaoğlu ise buna kayıtsız kalmayıp, K. Bakkalköy’de 20 dönüm arsayı Erdoğan Vakfı TÜRGEV’e bağışlıyor. Fotoğraflarda o 3 dükkanın Erdoğanlara verildiğini kanıtlayan faturalar var.

Soruşturma dosyasına giren telefon konuşmalarında; İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Ayyıldız ile Bakan Erdoğan Bayraktar’ın danışmanı Sadık Soylu arasındaki görüşmelere Başbakan’ın talimatları yansıdı. Soylu’nun “Zorlu’nun işi tamam mı şimdi açılış yapacak mı” sözlerine Ayyıldız’ın “BAŞBAKAN TALİMAT VERDİ ZATEN, ÇÖZÜN DEYİNCE BAKAN BEY DE TAMAM DEDİ” diye cevap verdiği görüldü.

200 MİLYONLUK KIYAK TALİMATI

Yolsuzluk dosyasında bir başka iddia Şişli’de Bulgar Kilisesi elindeki 60 dönümlük arazi ile ilgili. Vakıf ile anlaşan, yıldızı AKP ile parlayan Taşyapı İnşaat’ın sahibi Emrullah Turanlı, burada ofis, AVM ve rezidans yapmak istiyor. Buna normal izin çıkmayınca Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla ‘özel proje’ izni koparıldığı iddia ediliyor. Böylece Taşyapı’ya 200 milyonluk rant getiren bir izin sağlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu güne değin en çok tıklanılanlar